De roadshow is een initiatief van DiagnoseXpert Nederland en Amtech Equipment. Hij is gericht op ondernemers die meer willen weten van universele diagnosetestapparatuur. Guido Weijerman, formule manager van DiagnoseXpert Nederland, informeert de bezoekers over nieuwe mogelijkheden rond autotechnische vraagstukken, de helpdesk en het netwerk van DiagnoseXperts.

Equipmentimporteur Amtech Equipment neemt het praktijkgedeelte voor zijn rekening. De specialist uit Almere  presenteert noviteiten van Texa diagnosetesters en de mogelijkheden om via Google met deze apparatuur te werken. Daarnaast is er een live demonstratie en kunnen bezoekers zelf met de draadloos werkende testers aan de slag. Alle universele autobedrijven hebben de afgelopen week een uitnodiging ontvangen.

De verschuiving van mechanica naar elektronica is volgens Weijerman een van de trend sin de equipmentbranche. "De nadruk komt steeds meer te liggen op het stellen van de juiste diagnose, vandaar onze roadshows." De toegang is gratis. Meer informatie, aanmelden en adressen op http://www.diagnosexpert.nl/ of http://www.diagnosetester.nl/