De routebegeleiders zijn voorzien van meerdere informatiediensten voor bestuurders, zoals actuele brandstofprijzen,  HD Traffic, de live verkeersinformatiedienst van TomTom zorgt voor een actueel inzicht in de verkeerssituatie en geeft een accurate aankomsttijd, veiligheidsinformatie.

Daarnaast is met één druk op de knop de zoekresultaten te vervangen. Diederik Nederlof, Vice-President Sales Benelux & Nordics  TomTom, zegt: "We geloven dat de introductie van de TomTom GO x40 Live een dramatische verandering betekent in de manier waarop navigatieapparaten worden gebruikt. De TomTom wordt een dagelijks reiskameraadje die de weggebruiker controle geeft en op de hoogte stelt van factoren die zijn route kunnen beïnvloeden."

TomTom GO 940 live en TomTom GO 740 live bieden actuele weersinformatie, Quick GPS  Fix, TomTom Buddies, een nieuwe gebruikersinterface, stembesturing, Map Share en een nieuwe ‘Active Dock’.

Het abonnement op de live services komt de gebruiker op 9,95 euro per maand. Een dienst waarmee TomTom zich verzekert van een continue geldstroom. Deze cashflow geeft het bedrijf dat op de beurs regelmatig als een jojo wordt behandeld mogelijk meer stabiliteit.