Wie van hen de prijs in ontvangst mag nemen, zal blijken op 20 april, tijdens de officiële opening van de AutovakRAI 2009.

De door Hamer ingezonden Tankpitstop is een robot die tijdens het brandstof tanken de menselijke handelingen vervangt. De arm van de robot maakt de tankklep open, draait de tankdop eraf, pakt het vulpistool en tankt de auto vol. Tachtig procent van de auto’s in Nederland worden door de robot ‘herkend’. Gemak voor de automobilist en bescherming van het milieu (geen gemors) zijn de geclaimde voordelen. Hamer bedacht niet zozeer de tankrobot zelf maar leverde de benodigde onderdelen, technische gegevens en verzorgde de feitelijke bouw bij een tankstation in Emmeloord.

Bosch is genomineerd met zijn KTS 340, een compacte en draagbare diagnosetester. De fabrikant spreekt van ‘de alles-in-één oplossing voor diagnose, foutopsporing, reparatie en onderhoud aan het voertuig.’ De KTS 340 werkt via een aanraakscherm, weegt twee kilo en debuteerde vorig jaar op de Automechanika Frankfurt. Bij een vergelijkende test door Dekra in Duitsland kwam het toestel onlangs als winnaar uit de bus in een veld met acht andere draagbare diagnosetesters.

Andriessen Groep dingt mee naar de eindzege met de CobraScan. Zodra deze scantool  wordt ingeplugd in de gestandaardiseerde EOBD-stekker van het voertuig zorgt de software dat de communicatie automatisch wordt opgebouwd met de rekeneenheid van het voertuig. De informatie afkomstig uit het voertuig is direct beschikbaar voor de gebruiker. Eenvoud van bediening en compacte afmetingen zijn andere USP’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding