Emile Ratelband had de donderdag vóór de AutovakRAI 86 grossiers van Amtech toegesproken. Tijdens die meeting kreeg hij tien gasten zo ver (of zo gek) om een flinke krokodil over hen heen te laten wandelen.  

Op de eerste beursdag zette Amtech-directeur Frans Brouwer de remontluchters van Romess in het zonnetje. "We hebben er sinds 1989 vijfduizend verkocht. Ter ere van dat jubileum hebben we eenmalig een ‘gouden’ uitvoering laten maken, die we onder grossiers verloten die in Almere aanwezig waren."

Voordat hij de winnaar bekendmaakte, sprak Ratelband in Amsterdam de aanwezigen positief toe. De positiviteitsgoeroe, gekleed in een pak met daaronder witte sportschoenen: "Dit is voor iedereen een winsituatie, ook al win je straks niet. We zijn gezond, we mogen werken en we mogen hier op de beurs zijn. Je had ook bij je schoonmoeder kunnen zitten." Waarna Willem Veerman van Wijlhuizen, een grossier in truck- en trailerdelen, de ‘gouden’ remontluchter in ontvangst mocht nemen.

Eigenlijk was iedereen een winnaar, want alle genodigden ontvingen een gesigneerd exemplaar van Ratelbands boek ‘Somatology’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding