LDV, dat in 1993 ontstond onder de naam Leyland DAF, is ook in ons land actief en was tot voor kort zelfs nog bezig met het uitbreiden van het dealernetwerk in de Benelux. LDV is eigendom van de Russische GAZ-groep en biedt in zijn fabriek in Birmingham werk aan ruim achthonderd medewerkers. Het bedrijf heeft al tijden geleden bij de Britse regering om steun aangeklopt maar die vindt dat de Russische eigenaren de problemen zelf maar moeten oplossen.
Volgens Britse bronnen zijn er diverse kandidaten die LDV willen inlijven. Genoemd worden onder meer Mahindra&Mahindra uit India en de Maleisische auto-importeur Weststar. Ook een management-buyout door de huidige directie zou nog steeds tot de mogelijkheden behoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding