De handelsactiviteiten worden voortgezet onder de naam Oskamp Equipment Nederland. Hieronder vallen bijvoorbeeld de verkoop en distributie van Cartec, Saxon en TEN remmentestbanken, Rotary, FOG, Space, Zippo en JAB hefbruggen, John Bean en FOG Automotive Banden de- en montageapparatuur, balanceermachines en uitlijnapparatuur, Gutmann, Tecnomotor en TEN-diagnoseapparatuur, SPX en Wigam aircoapparatuur. Daarnaast levert Oskamp Equipment Nederland de OMIA-spuitcabines en zal het  op de Nederlandse markt de TEN-emissieapparatuur aanbieden.

De installatieafdeling Remago de Vierhoek blijft onderdeel van de Andriessen Groep, net als de fabricage van Refab uitlaatgassystemen, energieconsoles en gereedschapswanden. Oskamp Equipment Nederland  zal het kantoor en de serviceafdeling in Baambrugge handhaven.

Bart Boerboom was tot november vorig jaar directeur van Rema Tip Top. "Met Oskamp Equipment willen wij ons richten op dealerbedrijven, universele bedrijven en bandenspecialisten. Onze distributietak EDN zal door een nauwere samenwerking met onze dealers verder worden uitgebouwd." Leon Andriessen: "Wij gaan ons met de Andriessen Groep richten op de ontwikkeling, productie en export van de TEN-apparatuur. Eerder verkochten we mede om die reden ook al onze handelsactiviteiten in België."

Voor het personeel heeft de overname geen gevolgen. Boerboom: "Nee we hebben straks zelfs extra medewerkers nodig. Oskamp Equipment wordt ook niet om economische maar om strategische redenen door Andriessen verkocht. Het is een gezonde onderneming met een sterke positie in Nederland. Ons vertrekpunt is absoluut goed en we hebben alle kansen om dat succesvol uit te bouwen." Op de aanstaande vakbeurs Autoprofessioneel in Gorinchem (23 t/m 25 maart) Oskamp Equipment zich breed presenteren aan de markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding