Bij het gebruik van "augmented reality" wordt de monteur in zijn werkproces ondersteund door middel van driedimensionale informatie. Bijvoorbeeld om hem (of haar) te helpen bij het stellen van een diagnose en het oplossen van de fout. Maar ook voor het uit- en inbouwen van componenten kan deze "virtual tool" uitstekend gebruikt worden. Met behulp van deze technologie ziet de monteur naast de gebruikelijke omgeving ook virtueel aanwezige componenten, en de te gebruiken gereedschappen. Dat gaat allemaal via een speciale bril die opgezet moet worden. Daarnaast hoort de monteur, via luidsprekers in de bril, een gesproken instructie van de te nemen stappen. Benieuwd hoe dit alles er uit gaat zien? Klik op onderstaand filmpje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding