Christian Morin, algemeen directeur van sponsor Johnson Controls Autobatterijen,  maakte de winnaar bekend tijdens een officiële bijeenkomst, kort voor opening van de beurs. Bij de bekroonde hefkolom van Stertil Koni worden de elektromotoren gevoed door accu’s, die tijdens het dalen worden bijgeladen door de elektromotoren. Doordat de set effectief zuiniger wordt in energieverbruik, hoeft men minder vaak bij te laden. De ‘normale’ wireless kolommen kunnen ongeveer zo’n 21 heffingen aan op volle accu’s en bij maximale belasting. Bij de Earthlift ligt dit met zo’n 28 heffingen maximaal 35 procent hoger, zodat bespaard wordt op stroomverbruik bij een efficiënter en langdurig gebruik.

De beide overige kandidaten voor de Innovatieprijs waren Hella (universele diagnosetester Hella Gutmann Solutions mega macs 66) en Lebon & Gimbrair (Josam i-track truck en bus uitlijnapparatuur). Een zevenkoppige vakjury, onder wie hoofdredacteur Peter Brouwer van Automobiel Management, lette bij de beoordeling van de producten met name op duurzaamheid.