Forté is wereldmarktleider op het gebied van vloeibare onderhouds- c.q. reinigingsproducten voor brandstofmotoren binnen de auto-, motor-, scheepvaart- en landbouwindustrie. Begin 2011 is Forté Noord-West Europa B.V. (standplaats Wanssum) overgenomen door ITW, Illinois Tool Works Inc.

ITW is een beursgenoteerde internationale Amerikaanse firma gespecialiseerd in verschillende industriële disciplines waaronder ‘polymeren en vloeistoffen’.

Dankzij de overname heeft ITW haar marktaandeel op het gebied van de vloeibare onderhoudsproducten aanzienlijk vergroot. Voor Forté Noord-West Europa betekent de overname aansluiting bij een breed internationaal netwerk, met circa 860 wereldwijde ondernemingen. Na dertien jaar mede aan het roer gestaan te hebben, heeft Bart Berends met de verkoop van zijn organisatie aan ITW besloten de directeursrol over te dragen aan de aangewezen opvolger: Reno Meijer. In zijn zakelijk verleden deed hij ervaring op met bedrijfsvoering bij overnames en internationale business development, zowel bij familiebedrijven als bij internationale corporate organisaties. In de Nederlandse autobranche is Meijer bekend als voormalig managing director en mede grondlegger van Tyrenet.Hij trad daar in augustus 2005 in dienst en vertrok er ruim vier jaar later, na een verschil van inzicht over het te voeren beleid. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding