Het bedrijf is op eigen bodem marktleider, met naar eigen zeggen tachtigduizend verkochte licenties. Vanaf komend jaar debuteert het bedrijf bij onze oosterburen. De data op het gebied van reparatie en onderhoud is bestemd voor de after market en volgens Alldata gebaseerd op OE-informatie van voertuigfabrikanten. Autobedrijven kunnen er via een webportal gebruik van maken.

Alldata gaat van start in Duitsland vanaf de standplaats Keulen en heeft een driekoppige bemanning van ex-TecDoc-medewerkers. Het informatiesysteem is modulair opgebouwd, per merk. Pas zodra alle data van een merk compleet is en via het internet oproepbaar krijgt de klant toegang. Of er plannen zijn om ook in Nederland te beginnen, is nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding