De machine gaat de bandenbranche veel tijd en geld schelen, verwacht Rob Eikenaar, verkoopleider Capital Equipment. De volautomaat is onder meer voorzien van een kentekendatabank op basis waarvan de machine haar werk doet. Ook toont Rema Tip Top op de beurs het nieuwe balanceerapparaat Pro Balance DS 100. Deze maakt in zes seconden een diagnose van het complete wiel en neemt daarin ook zaken mee als de hoogteslag en coniciteit.

Banden zijn momenteel duidelijk een hot item in de werkplaats, constateert Eikenaar. "Wij merken dat in de aanschaf van apparatuur: de vervangingsvraag stijgt omdat men niet meer toekan met de oude apparatuur en op zoek is naar snelle machines die alle wielen aankunnen."

Autoprof Hardenberg vindt plaats op 18, 19 en 20 oktober.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding