Gereedschap Facom veilig onderhoud hybride en ev

Facom introduceert een assortiment voor veilig onderhoud en reparatie bij hybride en elektrische auto’s.

Ter bescherming van de monteur bevat de EVT-range (Electric Vehicle Tools) onder meer geïsoleerde gereedschappen, latex handschoenen, beschermende overhandschoenen en een veilige verrijdbare gereedschapswagen. Verder is er een set om de werkplek te markeren. Facom past een tweefasig kleurcodesysteem toe: ontbreekt  een deel van het oranje uitwendige isolatiemateriaal, dan is op die plek een lichtgele kleur te zien. De technicus weet dan dat het gereedschap niet meer veilig kan worden gebruikt.

Bij de hoogspanningssystemen in deze auto’s kan door sommige kabels tot wel 500 volt worden gevoerd – voldoende om ernstig letsel te veroorzaken en zelfs ongevallen met dodelijke afloop. Alle geïsoleerde gereedschappen zijn afzonderlijk tien seconden per keer getest bij tienduizend volt. Facom is de grootste gereedschapsfabrikant van Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Gereedschap Facom veilig onderhoud hybride en ev - Automobielmanagement.nl

Gereedschap Facom veilig onderhoud hybride en ev

Facom introduceert een assortiment voor veilig onderhoud en reparatie bij hybride en elektrische auto’s.

Ter bescherming van de monteur bevat de EVT-range (Electric Vehicle Tools) onder meer geïsoleerde gereedschappen, latex handschoenen, beschermende overhandschoenen en een veilige verrijdbare gereedschapswagen. Verder is er een set om de werkplek te markeren. Facom past een tweefasig kleurcodesysteem toe: ontbreekt  een deel van het oranje uitwendige isolatiemateriaal, dan is op die plek een lichtgele kleur te zien. De technicus weet dan dat het gereedschap niet meer veilig kan worden gebruikt.

Bij de hoogspanningssystemen in deze auto’s kan door sommige kabels tot wel 500 volt worden gevoerd – voldoende om ernstig letsel te veroorzaken en zelfs ongevallen met dodelijke afloop. Alle geïsoleerde gereedschappen zijn afzonderlijk tien seconden per keer getest bij tienduizend volt. Facom is de grootste gereedschapsfabrikant van Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding