Veel mensen wantrouwen weliswaar de factuur van hun auto maar kunnen door gebrek aan technische kennis niet aantonen dat het bedrag te hoog is. De nieuwe website fungeert als een second opinion. Ze bevat een database met duizend vergelijkbare rekeningen en offertes van meer dan zestig Duitse en internationale verzekeraars en leasemaatschappijen. Op basis daarvan zegt Inspekto een rekening van een klant te kunnen toetsen.

Voorwaarde is dat de klant de relevante documenten digitaliseert en uploadt. Vervolgens vindt een check plaats van de onderdelen van de rekening en van de tijd die de werkplaats nodig had. Binnen 24 uur heeft de eigenaar van het voertuig een uitvoerig tegenbericht in huis. Initiatiefnemer Chris Möller spreekt van een "neutrale, zakelijke en onafhankelijke controle." Die gebeurt overigens alleen tegen betaling: vijf euro starttarief en vervolgens negen euro voor de feitelijke check.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding