In een gesprek met Bernard de Graaf, Directeur Automotive van moederbedrijf Rupro Beheer, viel toen het besluit om uit elkaar te gaan.

Boerboom was directeur van Oskamp Equipment, dat in mei 2012 failliet ging. Nadat de onderneming kort daarop was overgenomen door Rupro, ging Boerboom de integratie van Oskamp Equipment binnen Rema Tip Top begeleiden. Volgens Bernard de Graaf was van meet af aan een van de opties dat Boerboom na afronding van de integratie weer zou vertrekken. "En zo is het nu ook gebeurd, overigens echt in goed overleg. Bart zat in het commercieel management maar ambieerde een directeursfunctie, zoals hij die hier vroeger ook had. Zo’n positie konden we hem niet bieden. Om problemen in de toekomst te voorkomen, hebben we de knoop direct doorgehakt."

Boerboom stond bijna negen jaar aan het roer bij Rema Tip Top, tot hij eind 2009 besloot te vertrekken wegens een verschil van inzicht. Nadien startte hij met Oskamp Equipment. Ook Boerboom zegt "no hard feelings" te koesteren. "Het gesprek vond plaats op mijn initiatief. Ik wilde tijdig duidelijkheid hebben over mijn positie. Er is geen ruzie geweest en ik ga ook niet weg omdat er vervelende zaken spelen. Nee, het draait om een klassiek verschil van inzicht. Waar ik in elk geval blij om ben, is dat de doorstart en integratie van Oskamp Equipment tot een goed einde is gebracht."