Rupro reorganiseert: ontslag Bas Suurenbroek

In het kader van een reeks maatregelen om kosten te besparen heeft Rupro Beheer commercieel directeur Bas Suurenbroek ontslag aangezegd.

Hangende de afwikkeling zit de vijftigjarige Suurenbroek thuis. Zijn werkzaamheden worden overgenomen door Rupro-directeur Bernard de Graaf en de directies van de dochterondernemingen.

Suurenbroek trad in 1997 in dienst bij Explora, waar hij in 2003 directeur werd. Medio 2011 werd hij commercieel directeur Automotive bij Rupro Beheer, de holding boven onder meer Explora, Rema Tiptop, Brekupa en Amtech. Bij Rupro (onderdeel van het Duitse concern Stahlgruber) werd hij verantwoordelijk voor key accounts en nieuwe markten.

Rupro-directeur Bernard de Graaf zegt dat het ontslag uitsluitend is ingegeven door de moeilijke economische omstandigheden; met het functioneren van Suurenbroek heeft de maatregel volgens hem niets van doen. Rupro richtte zo’n anderhalf jaar geleden de loep op de eigen organisatie, omdat het voorzag dat de crisis wel eens hardnekkiger zou kunnen zijn dan gedacht. Behalve naar de manier van werken en naar huisvesting (Amtech ging naar een goedkopere plek) werd ook kritisch gekeken naar de bezetting. "In zo’n proces kun je de holding niet ontzien", vindt De Graaf. Hijzelf en de directies van de dochterondernemingen nemen Suurenbroek’s werkzaamheden over.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Rupro snijdt in het management. Begin maart werd de samenwerking met Bart Boerboom (commercieel directeur Rema Tip Top) voortijdig beëindigd.

 

Rupro reorganiseert: ontslag Bas Suurenbroek - Automobielmanagement.nl

Rupro reorganiseert: ontslag Bas Suurenbroek

In het kader van een reeks maatregelen om kosten te besparen heeft Rupro Beheer commercieel directeur Bas Suurenbroek ontslag aangezegd.

Hangende de afwikkeling zit de vijftigjarige Suurenbroek thuis. Zijn werkzaamheden worden overgenomen door Rupro-directeur Bernard de Graaf en de directies van de dochterondernemingen.

Suurenbroek trad in 1997 in dienst bij Explora, waar hij in 2003 directeur werd. Medio 2011 werd hij commercieel directeur Automotive bij Rupro Beheer, de holding boven onder meer Explora, Rema Tiptop, Brekupa en Amtech. Bij Rupro (onderdeel van het Duitse concern Stahlgruber) werd hij verantwoordelijk voor key accounts en nieuwe markten.

Rupro-directeur Bernard de Graaf zegt dat het ontslag uitsluitend is ingegeven door de moeilijke economische omstandigheden; met het functioneren van Suurenbroek heeft de maatregel volgens hem niets van doen. Rupro richtte zo’n anderhalf jaar geleden de loep op de eigen organisatie, omdat het voorzag dat de crisis wel eens hardnekkiger zou kunnen zijn dan gedacht. Behalve naar de manier van werken en naar huisvesting (Amtech ging naar een goedkopere plek) werd ook kritisch gekeken naar de bezetting. "In zo’n proces kun je de holding niet ontzien", vindt De Graaf. Hijzelf en de directies van de dochterondernemingen nemen Suurenbroek’s werkzaamheden over.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Rupro snijdt in het management. Begin maart werd de samenwerking met Bart Boerboom (commercieel directeur Rema Tip Top) voortijdig beëindigd.