Robinair is ‘de onbetwiste nummer één, zo meldt Stokvis. Het merk zou de ‘bestverkochte serviceapparatuur’ leveren voor auto’s, trucks en bussen.  In nauwe samenwerking met autofabrikanten heeft Robinair een complete lijn gehomologeerde apparatuur ontwikkeld om auto’s te kunnen servicen met het nieuwe koudemiddel HFO-1234yf. Door handhaving van de Europese eisen zijn er inmiddels al tientallen autotypes op de markt die dit nieuwe koudemiddel gebruiken en Stokvis ziet de vraag naar gekwalificeerde apparatuur dan ook snel toenemen. De introductie van Robinair wordt begeleid met een actie waarbij de nieuwe HFO-1234yf apparatuur tijdelijk leverbaar is vanaf drieduizend euro. Behalve deze apparatuur levert Stokvis Equipment ook de complete lijn machines van Robinair voor het bestaande koudemiddel R-134a. Elke unit is standaard voorzien van een voertuigdatabase-systeem die de monteur informatie verschaft over het te servicen aircosysteem. Ook de R-134a machines maken deel uit van de actie en worden nu ter introductie aangeboden vanaf 2,3 duizend euro.

Met de verkoop van Robinair airco-serviceapparatuur verwacht Stokvis optimaal te kunnen inspelen op de toenemende vraag naar OE-gehomologeerde apparatuur. Robinair is een merk van SPX Service Solutions, onderdeel van Bosch.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding