De module koppelt tools aan technische data, waarna de controle van elektronische componenten kan plaatsvinden. Stap voor stap wordt de technicus geleid door het diagnoseproces van alle elektronische componenten en de daaraan gerelateerde set foutcodes.

De informatie wordt niet meer getoond op de multimeter maar rechtstreeks in de HaynesPro-software. Hierdoor hoeft de monteur nog slechts één scherm in de gaten te houden. Daarnaast vergelijkt de software de gemeten waarde zelf met de referentiewaarden, waardoor de monteur hiervan gevrijwaard blijft. Bovendien volgt een melding bij een defect elektronisch component. Indien de meting geen fout aan het licht brengt, toont de software automatisch de volgende diagnosestap.

Volgens HaynesPro (hal 9.1, stand F32) vereenvoudigt de module de standaard werkplaatsprocedures, bespaart ze tijd en voorkomt ze op de gok bestellen en vervangen van al dan niet defecte onderdelen. De uitlevering begint volgende maand. De Automechanika duurt nog tot en met zaterdag 20 september.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding