NL-importeur Fuchs blij met doorstart Fuchs Duitsland

Fuchs Proveq Equipment, de Nederlandse importeur van Fuchs Hydraulik, meldt een doorstart van de fabrikant in het Duitse Kirn.

Na een periode van twee maanden insolventie is de onderneming per 1 juni doorgestart. Dat gebeurt met minder personeel en een andere locatie in de plaats van vestiging, zo meldt de website.

Fuchs Hydralik was mede door het wegvallen van de Russische markt (handelsembargo) financieel uit balans geraakt. Met de nieuwe opzet en kostenstructuur zou nu weer een rendabele exploitatie zijn gewaarborgd. Van een faillissement is bij Fuchs Hydraulik geen sprake geweest, zegt directeur Bas Suurenbroek van de Nederlandse importeur.

Overigens zouden in Nederland enkele concurrenten de financiële problemen in Duitsland hebben aangegrepen om "de boel zwart te maken." Fuchs Proveq Equipment in het Gelderse Leersum is echter geen onderdeel van Fuchs Hydraulik. "De enige juridische band tussen ons is het contract om de producten te mogen verkopen. We opereren volledig onafhankelijk."

Blij is Suurenbroek wel met de doorstart, want de levering van producten, onderdelen en  service is nu ook officieel gewaarborgd. De insolventie heeft in ons land in een enkel geval geleid tot "minimaal" vertraagde levering. Nederlandse klanten hebben volgens Suurenbroek nuchter en laconiek gereageerd op de perikelen. Fuchs Hydraulik bestaat ruim zeventig jaar. Bij het familiebedrijf staat inmiddels de derde generatie aan het roer.

 

NL-importeur Fuchs blij met doorstart Fuchs Duitsland - Automobielmanagement.nl

NL-importeur Fuchs blij met doorstart Fuchs Duitsland

Fuchs Proveq Equipment, de Nederlandse importeur van Fuchs Hydraulik, meldt een doorstart van de fabrikant in het Duitse Kirn.

Na een periode van twee maanden insolventie is de onderneming per 1 juni doorgestart. Dat gebeurt met minder personeel en een andere locatie in de plaats van vestiging, zo meldt de website.

Fuchs Hydralik was mede door het wegvallen van de Russische markt (handelsembargo) financieel uit balans geraakt. Met de nieuwe opzet en kostenstructuur zou nu weer een rendabele exploitatie zijn gewaarborgd. Van een faillissement is bij Fuchs Hydraulik geen sprake geweest, zegt directeur Bas Suurenbroek van de Nederlandse importeur.

Overigens zouden in Nederland enkele concurrenten de financiële problemen in Duitsland hebben aangegrepen om "de boel zwart te maken." Fuchs Proveq Equipment in het Gelderse Leersum is echter geen onderdeel van Fuchs Hydraulik. "De enige juridische band tussen ons is het contract om de producten te mogen verkopen. We opereren volledig onafhankelijk."

Blij is Suurenbroek wel met de doorstart, want de levering van producten, onderdelen en  service is nu ook officieel gewaarborgd. De insolventie heeft in ons land in een enkel geval geleid tot "minimaal" vertraagde levering. Nederlandse klanten hebben volgens Suurenbroek nuchter en laconiek gereageerd op de perikelen. Fuchs Hydraulik bestaat ruim zeventig jaar. Bij het familiebedrijf staat inmiddels de derde generatie aan het roer.