AutoTechnica 2016 heeft meer exposanten, producten, innovaties en acties dan voorgaande jaren. Directeur Luc Missante  van de Belgische vakorganisatie Traxio: "De uitdagingen voor de mobiliteitssector zijn veelzijdig: connected cars, automated cars, slimme verkeersinfrastructuur, alternatieve aandrijvingssystemen en het mobiliteitsbudget. Businessmodellen zullen veranderen en het is belangrijk dat men proactief op zoek gaat naar de juiste strategie om de toekomstige ontwikkelingen het hoofd te kunnen bieden. Daarvoor kan men ideeën opdoen op AutoTechnica."

De beurs werd zondagmorgen 20 maart officieel geopend door Jacqueline Galant, de Belgische minister van mobiliteit. Zij ging op de stand van Traxio in op het belang van veilige mobiliteit en de aftersales die daarvoor moet zorgen. "Het is van groot belang dat autobedrijven bijblijven en het is zichtbaar dat autobedrijven steeds professioneler worden. "

Voorzitter Carl Veys van Traxio benadrukte dat de automotive bedrijven (‘die bij de Belgische mobiliteitsbranchevereniging zijn aangesloten’) een essentiële basis vormen voor een moderne groei-economie. "Door de toenemende hoeveelheid techniek in voertuigen, groeit ook de professionaliteit in de aftersales." Uit recente onderzoeken van Traxio federatie Automateriaal, blijkt dat merkonafhankelijke garagebedrijven  –  of ze nu deel uitmaken van een keten of niet – verder willen groeien en willen investeren in uitrusting, technische kennis en goed opgeleide medewerkers. Het percentage bedrijven dat investeerde in moderne diagnose-apparatuur steeg in enkele jaren tijd van 40 naar 70 procent, aldus het Traxio-onderzoek.

Autotechnica 2016 wordt gehouden van 20 tot en met 23 maart in Brussel Expo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding