Dat meldt de website Autoschadeportaal. "De adviescommissie denkt samen met ons na over het verstevigen van de beurs", aldus Vincent Bilanovic (Evenementenhal). "Verder hebben wij het initiatief genomen en zijn wij in gesprek gegaan met de organisatie van Equipvak. Zowel exposanten, als ook bezoekers en de adviescommissie hebben bij ons aangegeven dat zij een samenwerking enorm op prijs zouden stellen. Een extra evenement – zoals afgelopen juni – voldoet niet aan de behoefte in de markt, maar zorgt voor verdere versnippering in de markt." 

Komende beurs Hardenberg

De komende Auto Professioneel & Schadeherstel Vakbeurs vindt op 18, 19 en 20 oktober plaats in Evenementenhal Hardenberg. Volgens Bilanovic is de beursvloer op dit moment al goed gevuld: "Maar de automotive- en schadeherstelbranche staat onder druk. Kleine bedrijven gaan op in grote (inter)nationale partijen: Ook het aantal zelf georganiseerde evenementen, zoals huisshows en dealerdagen, neemt toe. Deze zijn complementair maar zijn geen alternatief voor een vakbeurs. Bezoekers zien slechts een beperkt aanbod en heeft niet de mogelijkheid om verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Ook is de reistijd vaak aanzienlijk doordat deze huisshows doorgaans landelijk zijn ingestoken."

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bezoekers de Auto Professioneel & Schadeherstel Vakbeurs een compleet platform vinden, maar meer equipment en schadeherstel zouden willen zien.