“De rollenremmentestbanken die aangesloten zijn op een printer geven de keurmeester de optie om de resultaten direct af te drukken. Via het toetsenbord kan ook het kenteken, de naam van de keurmeester en de klantnaam ingevuld worden. Zo weet de klant dat het een persoonlijk rapport is,” laat Autec-VLT weten.

Wettelijke eisen

Met behulp van het printrapport kan met de klant besproken worden wat de wettelijke eisen zijn en of er preventieve reparaties plaats moeten vinden. Mochten de remmen afgekeurd zijn dan staat dit ook op het rapport. Dit oordeel wordt onafhankelijk gegenereerd op basis van de remmentest waarbij de apparatuur de keuring uitvoert. De keurmeester hoeft slechts te remmen en de instructies op te volgen.

Andere diagnoses

Ook de emissieapparatuur van Autest beschikt over de optie om meetresultaten direct te bekijken op papier. “Klanten kunnen het daarnaast interessant vinden om andere diagnoses te krijgen dan de verplichte punten uit de APK. Denk aan een ovaliteitsmeting of een ondersteltest.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding