EGH presenteert desinfectie met ozon

Om de veiligheid te waarborgen van bestuurders, personeel en klanten zullen auto’s en (wacht)ruimtes in het autobedrijf regelmatig volledig ontsmet moeten worden. Een ozongenerator biedt volgens Equipment Group Holland een effectieve oplossing.

“Ozon is een van nature voorkomende geactiveerde vorm van zuurstof. De actieve ozon-moleculen zijn instabiel en zoeken andere moleculen om zich aan te binden. Hierdoor ontstaat een oxiderende reactie die schadelijke virussen, bacteriën, schimmels en vieze geurtjes elimineert”, aldus Philip van Houwelingen van Equipment Group Holland. Na behandeling valt het gegenereerde ozon weer uiteen in zuurstof en kan de ontsmette ruimte weer veilig in gebruik worden genomen.

Aanzienlijk sneller

Met ozongeneratoren kunnen ruimten aanzienlijk sneller ontsmet worden dan met mechanische reiniging. Denk hierbij aan wachtruimtes maar ook aan huur-, deel-, en leaseauto’s en taxi’s. Daarbij worden ook moeilijk toegankelijke plekken effectief ontsmet die met een mechanische reiniging niet altijd bereikt kunnen worden. Een ander bijkomend voordeel is volgens Van Houwelingen dat voor de reiniging met ozon geen personeel nodig is. Hierdoor wordt besmettingsgevaar vermeden. Het ontsmetten kan met behulp van een timer zelfs eenvoudig ‘s nachts plaatsvinden.

EGH presenteert desinfectie met ozon - Automobielmanagement.nl

EGH presenteert desinfectie met ozon

Om de veiligheid te waarborgen van bestuurders, personeel en klanten zullen auto’s en (wacht)ruimtes in het autobedrijf regelmatig volledig ontsmet moeten worden. Een ozongenerator biedt volgens Equipment Group Holland een effectieve oplossing.

“Ozon is een van nature voorkomende geactiveerde vorm van zuurstof. De actieve ozon-moleculen zijn instabiel en zoeken andere moleculen om zich aan te binden. Hierdoor ontstaat een oxiderende reactie die schadelijke virussen, bacteriën, schimmels en vieze geurtjes elimineert”, aldus Philip van Houwelingen van Equipment Group Holland. Na behandeling valt het gegenereerde ozon weer uiteen in zuurstof en kan de ontsmette ruimte weer veilig in gebruik worden genomen.

Aanzienlijk sneller

Met ozongeneratoren kunnen ruimten aanzienlijk sneller ontsmet worden dan met mechanische reiniging. Denk hierbij aan wachtruimtes maar ook aan huur-, deel-, en leaseauto’s en taxi’s. Daarbij worden ook moeilijk toegankelijke plekken effectief ontsmet die met een mechanische reiniging niet altijd bereikt kunnen worden. Een ander bijkomend voordeel is volgens Van Houwelingen dat voor de reiniging met ozon geen personeel nodig is. Hierdoor wordt besmettingsgevaar vermeden. Het ontsmetten kan met behulp van een timer zelfs eenvoudig ‘s nachts plaatsvinden.