KPMG presenteert ‘De komst van de zelfrijdende auto in Nederland’

Wat is er nodig om een grootschalige introductie van de zelfrijdende auto tot een succes te maken? En welke landen voldoen het best aan deze voorwaarden? Op dinsdag 12 februari 2019 presenteert KPMG de Autonomous Vehicles Readiness Index 2019, een analyse die op deze vragen antwoord geeft.

zelfrijdende auto kpmg onderzoek

Voor het onderzoek zijn wereldwijd vijfentwintig landen beoordeeld op het gebied van overheidsbeleid en wetgeving, de kwaliteit van de infrastructuur, de aanwezigheid van nieuwe technologieën en de verwachte acceptatie door de consument.

Tijdens de bijeenkomst zal Sander Klous, partner bij KPMG en hoogleraar Big Data Ecosystemen aan de Universiteit van Amsterdam, een toelichting geven op het onderzoek. Daarnaast zal hij ingaan op een aantal menselijke dilemma’s die zelfrijdend vervoer met zich meebrengen, zoals de keuzes die het voertuig in het verkeer maakt. Frits Klaver van KPMG Sustainability zal ingaan op de voor- en nadelen van de elektrisch zelfrijdende auto voor Nederland en hoe deze zich laten vertalen in maatschappelijke kosten en baten.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 12 februari 2019 om 11.30 uur bij KPMG, Laan van Langerhuize 1 in Amstelveen. Aanmelden kan per e-mail via bellm.andy@kpmg.nl

KPMG presenteert ‘De komst van de zelfrijdende auto in Nederland’ - Automobielmanagement.nl

KPMG presenteert ‘De komst van de zelfrijdende auto in Nederland’

Wat is er nodig om een grootschalige introductie van de zelfrijdende auto tot een succes te maken? En welke landen voldoen het best aan deze voorwaarden? Op dinsdag 12 februari 2019 presenteert KPMG de Autonomous Vehicles Readiness Index 2019, een analyse die op deze vragen antwoord geeft.

zelfrijdende auto kpmg onderzoek

Voor het onderzoek zijn wereldwijd vijfentwintig landen beoordeeld op het gebied van overheidsbeleid en wetgeving, de kwaliteit van de infrastructuur, de aanwezigheid van nieuwe technologieën en de verwachte acceptatie door de consument.

Tijdens de bijeenkomst zal Sander Klous, partner bij KPMG en hoogleraar Big Data Ecosystemen aan de Universiteit van Amsterdam, een toelichting geven op het onderzoek. Daarnaast zal hij ingaan op een aantal menselijke dilemma’s die zelfrijdend vervoer met zich meebrengen, zoals de keuzes die het voertuig in het verkeer maakt. Frits Klaver van KPMG Sustainability zal ingaan op de voor- en nadelen van de elektrisch zelfrijdende auto voor Nederland en hoe deze zich laten vertalen in maatschappelijke kosten en baten.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 12 februari 2019 om 11.30 uur bij KPMG, Laan van Langerhuize 1 in Amstelveen. Aanmelden kan per e-mail via bellm.andy@kpmg.nl