Musk: eind 2020 slapend naar je bestemming

Elon Musk staat tegenwoordig vooral bekend om zijn boute uitspraken, en ook nu weer laat hij van zich horen: volgens de Tesla CEO beschikt de EV-fabrikant voor het einde van dit jaar over de technologie om een volledig autonome auto op de markt te brengen. Eind 2020 moeten de eerste zelfrijdende auto’s ook echt verschijnen.

De nieuwe technologie waar Musk op doelt is anders dan de autopilot waarmee de auto’s nu al kunnen worden uitgerust, maar die eerder een geavanceerde cruise control is. Elke Tesla voorzien van deze technologie zou zichzelf daadwerkelijk kunnen rijden, zelfs zonder menselijke aanwezigheid denkt Musk. “De auto kan zelfstandig naar je toekomen en je ophalen om je daarna naar je bestemming te brengen, allemaal zonder menselijk ingrijpen. Ik ben er zeker van dat we het dit jaar gaan realiseren.”

In slaap vallen

Musk deed zijn uitspraken tijdens een podcast van ARK Invest, een grote investeerder in Tesla. Wel hield hij meteen een slag om de arm want uitrol kan vertraagd worden door nieuwe regelgeving. Tesla kreeg eerder al veel lof én veel kritiek op de autopilot. Verschillende video’s die online zijn gezet laten zien hoe de auto aanrijdingen voorkwam. Maar de autopilot speelde ook een belangrijke rol in meerdere ongelukken. Toch gelooft Musk in een veilige autopilot. “Wanneer kunnen mensen veilig in slaap vallen in hun auto en uitgerust op de plaats van bestemming aankomen? Ik verwacht tegen het einde van 2020.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ik rij al 2 jaar met een Tesla S met geavanceerde autopilot. De adaptive cruisecontrol van mijn BMW van 10 jaar oud is beter als die van Tesla. De autopilot van Tesla is een ramp! Je mag daar heel je hebben en houden op verwedden dat men tegen eind 2020 niet slapend naar het werk rijdt.

Geplaatst door: Stefaan Fiten op
Musk: eind 2020 slapend naar je bestemming - Automobielmanagement.nl

Musk: eind 2020 slapend naar je bestemming

Elon Musk staat tegenwoordig vooral bekend om zijn boute uitspraken, en ook nu weer laat hij van zich horen: volgens de Tesla CEO beschikt de EV-fabrikant voor het einde van dit jaar over de technologie om een volledig autonome auto op de markt te brengen. Eind 2020 moeten de eerste zelfrijdende auto’s ook echt verschijnen.

De nieuwe technologie waar Musk op doelt is anders dan de autopilot waarmee de auto’s nu al kunnen worden uitgerust, maar die eerder een geavanceerde cruise control is. Elke Tesla voorzien van deze technologie zou zichzelf daadwerkelijk kunnen rijden, zelfs zonder menselijke aanwezigheid denkt Musk. “De auto kan zelfstandig naar je toekomen en je ophalen om je daarna naar je bestemming te brengen, allemaal zonder menselijk ingrijpen. Ik ben er zeker van dat we het dit jaar gaan realiseren.”

In slaap vallen

Musk deed zijn uitspraken tijdens een podcast van ARK Invest, een grote investeerder in Tesla. Wel hield hij meteen een slag om de arm want uitrol kan vertraagd worden door nieuwe regelgeving. Tesla kreeg eerder al veel lof én veel kritiek op de autopilot. Verschillende video’s die online zijn gezet laten zien hoe de auto aanrijdingen voorkwam. Maar de autopilot speelde ook een belangrijke rol in meerdere ongelukken. Toch gelooft Musk in een veilige autopilot. “Wanneer kunnen mensen veilig in slaap vallen in hun auto en uitgerust op de plaats van bestemming aankomen? Ik verwacht tegen het einde van 2020.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ik rij al 2 jaar met een Tesla S met geavanceerde autopilot. De adaptive cruisecontrol van mijn BMW van 10 jaar oud is beter als die van Tesla. De autopilot van Tesla is een ramp! Je mag daar heel je hebben en houden op verwedden dat men tegen eind 2020 niet slapend naar het werk rijdt.

Geplaatst door: Stefaan Fiten op