De nieuwe technologie waar Musk op doelt is anders dan de autopilot waarmee de auto’s nu al kunnen worden uitgerust, maar die eerder een geavanceerde cruise control is. Elke Tesla voorzien van deze technologie zou zichzelf daadwerkelijk kunnen rijden, zelfs zonder menselijke aanwezigheid denkt Musk. “De auto kan zelfstandig naar je toekomen en je ophalen om je daarna naar je bestemming te brengen, allemaal zonder menselijk ingrijpen. Ik ben er zeker van dat we het dit jaar gaan realiseren.”

In slaap vallen

Musk deed zijn uitspraken tijdens een podcast van ARK Invest, een grote investeerder in Tesla. Wel hield hij meteen een slag om de arm want uitrol kan vertraagd worden door nieuwe regelgeving. Tesla kreeg eerder al veel lof én veel kritiek op de autopilot. Verschillende video’s die online zijn gezet laten zien hoe de auto aanrijdingen voorkwam. Maar de autopilot speelde ook een belangrijke rol in meerdere ongelukken. Toch gelooft Musk in een veilige autopilot. “Wanneer kunnen mensen veilig in slaap vallen in hun auto en uitgerust op de plaats van bestemming aankomen? Ik verwacht tegen het einde van 2020.”