Volkswagen investeert $1,7 miljard in Argo AI

De Wall Street Journal meldt dinsdag dat Volkswagen 1,7 miljard dollar investeert in Argo AI, de dochtermaatschappij van Ford waar de techniek voor autonome voertuigen wordt ontwikkeld. Het is een volgende stap in de verregaande samenwerking die Ford en Volkswagen voor ogen hebben.

ford argo zelfrijdende auto

Eerder al lieten beide autofabrikanten weten samen verder te gaan in de ontwikkeling van commerciële voertuigen en pick-ups. Belangrijk onderdeel van deze joint-venture is een intentieverklaring om ook de ontwikkeling van autonome technologie en mobiliteitsdiensten samen op te pakken.

Transits en Transporters

Nu is dus bekend dat Volkswagen daadwerkelijk 1,7 miljard dollar gaat investeren in Argo AI. De dochtermaatschappij van Ford die in 2017 in Pittsburgh met 1 miljard dollar werd opgericht moet zelfrijdende technologie betaalbaar gaan maken, onder andere voor toepassing in de Transits en Transporters van de toekomst.

Waarde 4 miljard

Als onderdeel van de overeenkomst heeft Volkswagen de verplichting om 600 miljoen dollar eigen vermogen in te brengen en 1,1 miljard dollar werkkapitaal, waarbij beide fabrikanten 50 procent van de onderneming in handen hebben. Daarnaast kan Argo in de toekomst nieuwe investeringen tegemoetzien van VW. Met deze instroom van financiële middelen wordt de waarde van Argo volgens bureau Bloomberg inmiddels gewaardeerd op 4 miljard dollar.

Niet de enige

Argo is overigens niet de enig onderneming waar Volkswagen een vinger in de pap heeft. Onduidelijk is bijvoorbeeld hoe de investering de relatie met Apple gaat beïnvloeden. Naar verluidt levert VW namelijk aangepaste bussen voor de autonome techniek waar Apple momenteel aan werkt. Bovendien heeft VW-dochter Audi een eigen start-up die zich bezighoudt met zelfrijdende voertuigen: Autonomous Intelligent Driving.

Volkswagen investeert $1,7 miljard in Argo AI - Automobielmanagement.nl

Volkswagen investeert $1,7 miljard in Argo AI

De Wall Street Journal meldt dinsdag dat Volkswagen 1,7 miljard dollar investeert in Argo AI, de dochtermaatschappij van Ford waar de techniek voor autonome voertuigen wordt ontwikkeld. Het is een volgende stap in de verregaande samenwerking die Ford en Volkswagen voor ogen hebben.

ford argo zelfrijdende auto

Eerder al lieten beide autofabrikanten weten samen verder te gaan in de ontwikkeling van commerciële voertuigen en pick-ups. Belangrijk onderdeel van deze joint-venture is een intentieverklaring om ook de ontwikkeling van autonome technologie en mobiliteitsdiensten samen op te pakken.

Transits en Transporters

Nu is dus bekend dat Volkswagen daadwerkelijk 1,7 miljard dollar gaat investeren in Argo AI. De dochtermaatschappij van Ford die in 2017 in Pittsburgh met 1 miljard dollar werd opgericht moet zelfrijdende technologie betaalbaar gaan maken, onder andere voor toepassing in de Transits en Transporters van de toekomst.

Waarde 4 miljard

Als onderdeel van de overeenkomst heeft Volkswagen de verplichting om 600 miljoen dollar eigen vermogen in te brengen en 1,1 miljard dollar werkkapitaal, waarbij beide fabrikanten 50 procent van de onderneming in handen hebben. Daarnaast kan Argo in de toekomst nieuwe investeringen tegemoetzien van VW. Met deze instroom van financiële middelen wordt de waarde van Argo volgens bureau Bloomberg inmiddels gewaardeerd op 4 miljard dollar.

Niet de enige

Argo is overigens niet de enig onderneming waar Volkswagen een vinger in de pap heeft. Onduidelijk is bijvoorbeeld hoe de investering de relatie met Apple gaat beïnvloeden. Naar verluidt levert VW namelijk aangepaste bussen voor de autonome techniek waar Apple momenteel aan werkt. Bovendien heeft VW-dochter Audi een eigen start-up die zich bezighoudt met zelfrijdende voertuigen: Autonomous Intelligent Driving.