ZF neemt belang in shuttlebusfabrikant 2getthere

Onderdelenfabrikant ZF heeft een meerderheidsbelang van 60 procent verworven in 2getthere, dat autonoom rijdende elektrische vervoersystemen op de markt brengt voor onder meer luchthavens, bedrijfsterreinen, pretparken en stadsvervoer.

ABN AMRO: Bijna helft Nederlanders staat positief tegenover delen vervoersmiddelen

ZF versterkt hiermee haar positie in ‘mobility as a service’ en geautomatiseerde voertuigen, twee belangrijke groeimarkten voor de fabrikant die vooral bekend is als leverancier van versnellingsbakken. “Deze acquisitie ondersteunt onze strategie om een leidende positie te verwerven als aanbieder van autonome vervoersystemen in de snel groeiende nieuwe mobiliteitsmarkt,” zei Wolf-Henning Scheider, voorzitter van de raad van bestuur van ZF Friedrichshafen AG.

100 miljoen kilometer

Sinds de vestiging van het bedrijf in 1984 hebben autonome passagiers- en vrachtvoertuigen van 2getthere reeds meer dan 100 miljoen kilometer afgelegd in grote steden waaronder Rotterdam, Abu Dhabi en Singapore en in verschillende havens en op vliegvelden. “Wij willen onze leidende positie in de markt voor zelfrijdende elektrische transportsystemen behouden en de betrokkenheid van ZF helpt ons om onze geplande groei te realiseren,” zei Carel C. van Helsdingen, oprichter en CEO van 2getthere.

Autonome vervoersystemen

In de toekomst zullen ZF en 2getthere nauw samenwerken in de verdere ontwikkeling van technologieën voor autonome vervoersystemen. ZF kan elektrische aandrijflijnen verzorgen, maar ook oplossingen voor sensortechnologie, computersystemen en actuatoren voor geautomatiseerde toepassingen. Andersom kan ZF profiteren van de ervaring die het Nederlandse bedrijf inbrengt en de knowhow in software en engineering op het gebied van complete autonome vervoersystemen.

ZF neemt belang in shuttlebusfabrikant 2getthere - Automobielmanagement.nl

ZF neemt belang in shuttlebusfabrikant 2getthere

Onderdelenfabrikant ZF heeft een meerderheidsbelang van 60 procent verworven in 2getthere, dat autonoom rijdende elektrische vervoersystemen op de markt brengt voor onder meer luchthavens, bedrijfsterreinen, pretparken en stadsvervoer.

ABN AMRO: Bijna helft Nederlanders staat positief tegenover delen vervoersmiddelen

ZF versterkt hiermee haar positie in ‘mobility as a service’ en geautomatiseerde voertuigen, twee belangrijke groeimarkten voor de fabrikant die vooral bekend is als leverancier van versnellingsbakken. “Deze acquisitie ondersteunt onze strategie om een leidende positie te verwerven als aanbieder van autonome vervoersystemen in de snel groeiende nieuwe mobiliteitsmarkt,” zei Wolf-Henning Scheider, voorzitter van de raad van bestuur van ZF Friedrichshafen AG.

100 miljoen kilometer

Sinds de vestiging van het bedrijf in 1984 hebben autonome passagiers- en vrachtvoertuigen van 2getthere reeds meer dan 100 miljoen kilometer afgelegd in grote steden waaronder Rotterdam, Abu Dhabi en Singapore en in verschillende havens en op vliegvelden. “Wij willen onze leidende positie in de markt voor zelfrijdende elektrische transportsystemen behouden en de betrokkenheid van ZF helpt ons om onze geplande groei te realiseren,” zei Carel C. van Helsdingen, oprichter en CEO van 2getthere.

Autonome vervoersystemen

In de toekomst zullen ZF en 2getthere nauw samenwerken in de verdere ontwikkeling van technologieën voor autonome vervoersystemen. ZF kan elektrische aandrijflijnen verzorgen, maar ook oplossingen voor sensortechnologie, computersystemen en actuatoren voor geautomatiseerde toepassingen. Andersom kan ZF profiteren van de ervaring die het Nederlandse bedrijf inbrengt en de knowhow in software en engineering op het gebied van complete autonome vervoersystemen.