BMW: eind 2021 grootschalig testen met Niveau 4 autonomie

BMW wil eind 2021 op grote schaal zelfrijdende auto’s op Niveau 4 gaan testen. Hiervoor heeft het merk een eigen dataplatform opgericht. De autonome voertuigen worden ontwikkeld op de Autonomous Driving Campus van BMW in München.

De autobouwers uit München wil eind 2021 een vloot autonome auto’s op de weg hebben ‘om in een stedelijke omgeving op grote schaal Niveau 4 technologie te testen’.

Datacenter

Om deze stap te kunnen maken heeft BMW een eigen datacenter voor autonoom rijden geopend, evenals een compleet nieuw IT-platform om alle data waarmee de voertuigen worden aangestuurd te verwerken, te verrijken en weer te uploaden. Dit zogenaamde D3-platform (Data Driven Development) werkt met zelflerende kunstmatige intelligentie en vormt de basis voor de ontwikkeling van geautomatiseerde rijfuncties op Niveau 3 en 4.

Vision iNext

BMW heeft ook een andere doel voor ogen: in 2021 moet het eerste seriemodel met zelfrijdende technologie op de markt komen. Dit is de productieversie van de Vision iNext, een conceptauto die voor het eerst in 2018 werd getoond, en is de eerste BMW ooit die is voorzien van Niveau 3 techniek. Hierdoor kan de BMW met een snelheid van maximaal 130 kilometer per uur autonoom rijden op de Duitse Autobahn.

Supercomputer

“Voor de veiligheid en betrouwbaarheid van Niveau 3 systemen, die eind 2021 in de BMW iNext aangeboden worden, is de inzet van D3 al onmisbaar,” laat BMW weten. In feite heeft het merk hiervoor een supercomputer gebouwd met een enorme rekenkracht. Het zichzelf herhalende proces van dataverrijking en verfijning vergt een opslagcapaciteit van 230 Petabyte en een computer meer dan 100.000 processorkernen en meer dan 200 grafische processoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW: eind 2021 grootschalig testen met Niveau 4 autonomie - Automobielmanagement.nl

BMW: eind 2021 grootschalig testen met Niveau 4 autonomie

BMW wil eind 2021 op grote schaal zelfrijdende auto’s op Niveau 4 gaan testen. Hiervoor heeft het merk een eigen dataplatform opgericht. De autonome voertuigen worden ontwikkeld op de Autonomous Driving Campus van BMW in München.

De autobouwers uit München wil eind 2021 een vloot autonome auto’s op de weg hebben ‘om in een stedelijke omgeving op grote schaal Niveau 4 technologie te testen’.

Datacenter

Om deze stap te kunnen maken heeft BMW een eigen datacenter voor autonoom rijden geopend, evenals een compleet nieuw IT-platform om alle data waarmee de voertuigen worden aangestuurd te verwerken, te verrijken en weer te uploaden. Dit zogenaamde D3-platform (Data Driven Development) werkt met zelflerende kunstmatige intelligentie en vormt de basis voor de ontwikkeling van geautomatiseerde rijfuncties op Niveau 3 en 4.

Vision iNext

BMW heeft ook een andere doel voor ogen: in 2021 moet het eerste seriemodel met zelfrijdende technologie op de markt komen. Dit is de productieversie van de Vision iNext, een conceptauto die voor het eerst in 2018 werd getoond, en is de eerste BMW ooit die is voorzien van Niveau 3 techniek. Hierdoor kan de BMW met een snelheid van maximaal 130 kilometer per uur autonoom rijden op de Duitse Autobahn.

Supercomputer

“Voor de veiligheid en betrouwbaarheid van Niveau 3 systemen, die eind 2021 in de BMW iNext aangeboden worden, is de inzet van D3 al onmisbaar,” laat BMW weten. In feite heeft het merk hiervoor een supercomputer gebouwd met een enorme rekenkracht. Het zichzelf herhalende proces van dataverrijking en verfijning vergt een opslagcapaciteit van 230 Petabyte en een computer meer dan 100.000 processorkernen en meer dan 200 grafische processoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding