De auto’s zelf worden als Niveau 4 autonome voertuigen aangemerkt, wat betekent dat de bestuurder in principe niet hoeft in te grijpen tijdens het rijden, maar ook dat autonome functies alleen werken in specifieke gebieden of in specifieke verkeerssituaties.

100 autonome auto’s

De lokale gouverneur Wei Xiaoming had de eer om als eerste WeRide’s Niveau 4 autonome auto uit te proberen. Andere inwoners van Anqing kunnen een testrit boeken via de app van WeRide. Het bedrijf wil voor het einde van dit jaar een vloot van 100 autonome auto’s op de weg hebben.

WeRide is in 2017 in Silicon Valley opgericht door Wang Jin, die eerder aan het roer stond van de robotautodivisie van de Chinese zoekmachine Baidu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding