China maakt testgebied klaar voor AV

China maakt zijn eerste testgebied klaar om autonome voertuigen onder snelwegcondities te testen. Het Chinese staatsbedrijf Qilu Transportation Development Group Co. gebruikt hiervoor een bestaande snelweg.

China maakt testgebied klaar voor AV

Meer precies gaat het om een 26 kilometer lang gedeelte van een snelweg in de oostelijke provincie Shandong. Berijders die gewend zijn dit stuk snelweg te gebruiken, dat de steden Binzhou en Laiwu met elkaar verbindt, kunnen gebruikmaken van een alternatieve route. De voorbereidingen begonnen op 12 april en naar verwachting is het gebied in september klaar om gebruikt te worden.

Data

Het snelweggedeelte dat als testgebied wordt ingericht heeft drie tunnels, een brug, drie tolpoorten en meerdere hellingen. Daarnaast zal Qilu verschillende lidar-systemen (laserradar) installeren, evenals sensoren, weerdetectiesystemen en intelligente verkeersborden om data uit te wisselen tussen testvoertuigen, het weggedeelte en bestuurders.

Grootschalig

Het project is onderdeel van een grootschalig Chinees programma om in te springen op de kansen die de zelfrijdende auto biedt. Los van dit project is Qilu in de stad Jinan ook bezig met het ontwikkelen van een ‘intelligente snelweg’ die elektriciteit kan opwekken waarmee elektrische voertuigen tijdens de rit kunnen worden opgeladen.

China maakt testgebied klaar voor AV - Automobielmanagement.nl

China maakt testgebied klaar voor AV

China maakt zijn eerste testgebied klaar om autonome voertuigen onder snelwegcondities te testen. Het Chinese staatsbedrijf Qilu Transportation Development Group Co. gebruikt hiervoor een bestaande snelweg.

China maakt testgebied klaar voor AV

Meer precies gaat het om een 26 kilometer lang gedeelte van een snelweg in de oostelijke provincie Shandong. Berijders die gewend zijn dit stuk snelweg te gebruiken, dat de steden Binzhou en Laiwu met elkaar verbindt, kunnen gebruikmaken van een alternatieve route. De voorbereidingen begonnen op 12 april en naar verwachting is het gebied in september klaar om gebruikt te worden.

Data

Het snelweggedeelte dat als testgebied wordt ingericht heeft drie tunnels, een brug, drie tolpoorten en meerdere hellingen. Daarnaast zal Qilu verschillende lidar-systemen (laserradar) installeren, evenals sensoren, weerdetectiesystemen en intelligente verkeersborden om data uit te wisselen tussen testvoertuigen, het weggedeelte en bestuurders.

Grootschalig

Het project is onderdeel van een grootschalig Chinees programma om in te springen op de kansen die de zelfrijdende auto biedt. Los van dit project is Qilu in de stad Jinan ook bezig met het ontwikkelen van een ‘intelligente snelweg’ die elektriciteit kan opwekken waarmee elektrische voertuigen tijdens de rit kunnen worden opgeladen.