Maanden geleden al kondigde Waymo aan dat het zijn AV-activiteiten in Michigan zou onderbrengen. Nu is bekend geworden dat het bedrijf hiervoor een heringerichte fabriek in Detroit voor zal gebruiken. Waymo wil hier vanaf halverwege 2019 op grote schaal Niveau 4 autonome auto’s gaan produceren.

13,6 miljoen dollar

Het dochterbedrijf van Alphabet (beter gekend als Google) maakt verder opmerkelijk weinig details bekend over de plannen, die in een blog op de website van het bedrijf zijn onthuld. De Detroit Free Press bericht verder dat er ‘minstens 100 banen bijkomen, en potentieel 400 banen’. Volgens hetzelfde bericht zou er een investering van 13,6 miljoen dollar mee gemoeid zijn.

Magna International

In een ander blogbericht van Waymo laat het bedrijf weten samen te gaan werken met de Canadese auto-onderdelenfabrikant Magna International om autonome rijtechniek ‘naar onze vloot te brengen’ waaronder auto’s van Jaguar Land Rover en Fiat Chrysler Automobiles, dat overigens verantwoordelijk is voor de onaanzienlijke Chrysler Pacifica Hybrid minivan.

Waymo One

Waymo kondigde in 2017 aan deze autonome busjes ook in Detroit in te gaan zetten om de techniek in winterste omstandigheden uitvoerig te kunnen testen. Tot nu toe was het testen beperkt tot zonnige regionen waaronder Californië en Arizona waar sinds december 2018 Waymo One als autonome taxidienst wordt ingezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding