Aan het hoofd van de nieuwe eenheid staat Peter Vaughan Schmidt, de huidige ‘head of strategy’ bij Daimler Trucks. “Met de Autonomous Technology Group brengen we onze wereldwijde expertise op het gebied van de robottruck samen. Onze eerste focus zal zijn op het rijden binnen gedefinieerde gebieden en tussen specifieke bestemmingen in de VS.”

Niveau 4

Uiteindelijk moeten de inspanningen van de Autonomous Technology Group resulteren in zelfrijdende technologie die het mogelijk maakt op Niveau 4 te functioneren, wat betekent dat de truck alle taken zelfstandig kan uitvoeren maar dat er nog wel een bestuurder aanwezig is die de controle kan overnemen wanneer dat nodig is. Eerder al kocht Daimler hiertoe een meerderheidsbelang in Torc Robotics.

De nieuwe unit maakt onderdeel uit van Daimler’s wereldwijde inzet om binnen 10 jaar hoog geautomatiseerde trucks te ontwikkelen. Om dat te bereiken investeert het bedrijf meer dan 500 miljoen euro.