Hyundai en Aurora werken al langer met elkaar samen om het systeem Aurora Driver, dat bestaat uit een lidar, radar en camera’s, verder te ontwikkelen en te integreren in waterstofauto NEXO. In de nabije toekomst moeten daar ook andere Hyundai/Kia-modellen aan worden toegevoegd.

De nieuwe investering is dus een uitbreiding van de bestaande samenwerking. Beide bedrijven hebben hierover verder geen details bekendgemaakt, maar uit verschillende bronnen valt af te leiden dat het bedrag lager is dan 30 miljoen dollar. Het Koreaanse merk heeft daarmee inmiddels zo’n 700 miljoen dollar in Aurora gepompt.

Naast Hyundai werkt Aurora sinds kort ook samen met Fiat Chrysler en het bedrijf heeft een deal met de Chinese EV-fabrikant Byton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding