Baidu slaat handen ineen met Toyota en Geely

Baidu, oftewel China’s versie van Google, gaat samenwerken met Toyota en Geely  om respectievelijk technologie voor zelfrijdende auto’s en kunstmatige intelligentie te ontwikkelen. Belangrijk onderdeel van beide deals is Apollo, het AV-platform van Baidu.

Apollo is een op camerawaarneming gebaseerd autonoom rijsysteem, dat volgens Baidu op Niveau 4 functioneert zoals is gedefinieerd door de Amerikaanse Society of Automotive Engineers. Apollo is ook de reden waarom Toyota nu aanklopt bij Baidu.

SRV-wagen

De Japanse autofabrikant wil een duwtje in de rug bij het ontwikkelen van autonome systemen voor de futuristische e-Palette, door het merk zelf omschreven als een ‘hypermoderne SRV-wagen’. Voor de e-Palette zal Toyota een aangepaste versie van Apollo gebruiken genaamd Minibus, die speciaal voor dit doel is ontworpen. Daarnaast zal de techniek van Apollo worden geïntegreerd in toekomstige zelfrijdende modellen van Toyota. Het is alleen nog niet duidelijk of dit auto’s zijn die daadwerkelijk aan het publiek verkocht gaan worden of dat ze deel gaan uitmaken van een mobiliteitsdienst.

Volledig autonoom

Naast Toyota gaat ook Geely, de Chinese eigenaar van Volvo en Lotus, samenwerken met Baidu. De focus is daarbij echter niet op het ontwikkelen van autonome auto’s maar op kunstmatige intelligentie. Momenteel werkt Baidu overigens samen met nog eens talloze partners aan project Apollo, waaronder verschillende Chinese bedrijven en fabrikanten als Honda, BMW, Daimler, Volkswagen, Intel en Nvidia. Het project startte in 2017, in 2021 moet Apollo volledig autonoom kunnen functioneren.

Baidu slaat handen ineen met Toyota en Geely - Automobielmanagement.nl

Baidu slaat handen ineen met Toyota en Geely

Baidu, oftewel China’s versie van Google, gaat samenwerken met Toyota en Geely  om respectievelijk technologie voor zelfrijdende auto’s en kunstmatige intelligentie te ontwikkelen. Belangrijk onderdeel van beide deals is Apollo, het AV-platform van Baidu.

Apollo is een op camerawaarneming gebaseerd autonoom rijsysteem, dat volgens Baidu op Niveau 4 functioneert zoals is gedefinieerd door de Amerikaanse Society of Automotive Engineers. Apollo is ook de reden waarom Toyota nu aanklopt bij Baidu.

SRV-wagen

De Japanse autofabrikant wil een duwtje in de rug bij het ontwikkelen van autonome systemen voor de futuristische e-Palette, door het merk zelf omschreven als een ‘hypermoderne SRV-wagen’. Voor de e-Palette zal Toyota een aangepaste versie van Apollo gebruiken genaamd Minibus, die speciaal voor dit doel is ontworpen. Daarnaast zal de techniek van Apollo worden geïntegreerd in toekomstige zelfrijdende modellen van Toyota. Het is alleen nog niet duidelijk of dit auto’s zijn die daadwerkelijk aan het publiek verkocht gaan worden of dat ze deel gaan uitmaken van een mobiliteitsdienst.

Volledig autonoom

Naast Toyota gaat ook Geely, de Chinese eigenaar van Volvo en Lotus, samenwerken met Baidu. De focus is daarbij echter niet op het ontwikkelen van autonome auto’s maar op kunstmatige intelligentie. Momenteel werkt Baidu overigens samen met nog eens talloze partners aan project Apollo, waaronder verschillende Chinese bedrijven en fabrikanten als Honda, BMW, Daimler, Volkswagen, Intel en Nvidia. Het project startte in 2017, in 2021 moet Apollo volledig autonoom kunnen functioneren.