Het is nog niet bekend waarom de shuttle tegen de 30-jarige vrouw aanreed. De bus van startup Navya reed op dat moment op een druk plein en kon wellicht niet alle binnenkomende informatie goed verwerken. Ondanks de aanwezigheid van een bestuurder kon een aanrijding niet worden voorkomen.

Het incident komt al vrij snel na de start van het project in Wenen met de Navya-busjes, dat begin juni werd gelanceerd. Ook Parijs, waar de shuttle worden ingezet, is de proef nu gestopt alhoewel de beslissing om dit te doen niets te maken zou hebben met de situatie in Wenen.

Er is een onderzoek gestart naar de aanrijding met de voetganger, het is echter nog onduidelijk wanneer de conclusies uit dit onderzoek bekend worden. Ook is nog onduidelijk of Navya de proef daarna wil en kan hervatten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding