Het doel van de proef is om te testen hoe autonome voertuigen zouden kunnen communiceren met de nabije infrastructuur in een complexe stadsomgeving, zo laat PSA in een verklaring weten. De samenwerking omvat een aantal disciplines, waaronder de bescherming van kwetsbare verkeersdeelnemers, automatisch parkeren, autonoom rijden in stedelijk gebied en ‘optimale snelheidsregulering’ wanneer voertuigen een verkeerslicht benaderen.

Ecosysteem

“Dit project vult andere pilots aan van Groupe PSA in Galicië, alsmede projecten elders in Europa en China,” zegt Ignacio Bueno hierover, directeur van PSA in Vigo. “Deze tests brengen de verschillende componenten samen van het complete ecosysteem dat uiteindelijk autonoom rijden mogelijk moet maken.”

De tests in Vigo vallen onder de paraplu van het Europese AUTOPILOT (Automated Driving Progressed by Internet of Things) project, dat in 2017 begon en als doel heeft met ‘internet of things’ technologie autonoom rijden te verbeteren. Ook Brainport in Eindhoven maakt onderdeel uit van dit project.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding