UPS test pakketvervoer met zelfrijdende trucks TuSimple

Techstartup TuSimple, dat zich specifiek richt op de ontwikkeling van zelfrijdende trucks, brengt al een aantal maanden de post rond in Arizona voor UPS. UPS kondigde gisteren aan dat het bedrijf een minderheidsbelang heeft genomen in TuSimple.

Tegelijkertijd werd onthuld dat de autonome trucks van het techbedrijf al sinds mei pakjes vervoert voor UPS op een 185 kilometer lange route tussen Phoenix en Tucson. UPS beschouwt de investering in TuSimple als een manier om autonome rijtechniek zoals rijbaanassistentie, remassistentie en sensortechnologie op korte termijn in haar eigen vloot te introduceren, liet managing partner Todd Lewis weten. “Vanuit regelgeving hebben we nog een lange weg te gaan, maar de technologie brengt nu al zeer veel implicaties met zich mee.”

Niveau 4

De investering van UPS in TuSimple toont aan dat autonome rijtechniek zich sneller zou kunnen uitbreiden naar commerciële voertuigen dan naar robottaxi’s. In een verklaring laten beide bedrijven weten dat de samenwerking erop is gericht om UPS te helpen Niveau 4 autonome voertuigen op de weg te krijgen, het stadium dus waarin een voertuig zelfstandig een bepaalde locatie kan bereiken. Momenteel hebben de TuSimple trucks die UPS pakketjes vervoeren nog een engineer en bestuurder aan boord. TuSimple claims dat het de gemiddelde verzendkosten van vrachtwagentransport op den duur met 30 procent kan verminderen.

Meer deals

UPS is overigens niet de enige partij waar TuSimple zaken mee doet. Het bedrijf kondigde deze week ook aan een pilot te starten met zelfrijdende trucks op een 1500 kilometer lange route tussen Phoenix en Dallas, in opdracht van de United States Postal Service. Daarnaast is er een samenwerking met Amazon dat een eigen vervoersecosysteem wil bouwen.

UPS test pakketvervoer met zelfrijdende trucks TuSimple - Automobielmanagement.nl

UPS test pakketvervoer met zelfrijdende trucks TuSimple

Techstartup TuSimple, dat zich specifiek richt op de ontwikkeling van zelfrijdende trucks, brengt al een aantal maanden de post rond in Arizona voor UPS. UPS kondigde gisteren aan dat het bedrijf een minderheidsbelang heeft genomen in TuSimple.

Tegelijkertijd werd onthuld dat de autonome trucks van het techbedrijf al sinds mei pakjes vervoert voor UPS op een 185 kilometer lange route tussen Phoenix en Tucson. UPS beschouwt de investering in TuSimple als een manier om autonome rijtechniek zoals rijbaanassistentie, remassistentie en sensortechnologie op korte termijn in haar eigen vloot te introduceren, liet managing partner Todd Lewis weten. “Vanuit regelgeving hebben we nog een lange weg te gaan, maar de technologie brengt nu al zeer veel implicaties met zich mee.”

Niveau 4

De investering van UPS in TuSimple toont aan dat autonome rijtechniek zich sneller zou kunnen uitbreiden naar commerciële voertuigen dan naar robottaxi’s. In een verklaring laten beide bedrijven weten dat de samenwerking erop is gericht om UPS te helpen Niveau 4 autonome voertuigen op de weg te krijgen, het stadium dus waarin een voertuig zelfstandig een bepaalde locatie kan bereiken. Momenteel hebben de TuSimple trucks die UPS pakketjes vervoeren nog een engineer en bestuurder aan boord. TuSimple claims dat het de gemiddelde verzendkosten van vrachtwagentransport op den duur met 30 procent kan verminderen.

Meer deals

UPS is overigens niet de enige partij waar TuSimple zaken mee doet. Het bedrijf kondigde deze week ook aan een pilot te starten met zelfrijdende trucks op een 1500 kilometer lange route tussen Phoenix en Dallas, in opdracht van de United States Postal Service. Daarnaast is er een samenwerking met Amazon dat een eigen vervoersecosysteem wil bouwen.