Het gaat vooral om het testen van de sensoren in het regenseizoen, en het verzamelen van data. De eerste weken zullen worden doorgebracht op een afgesloten circuit in de stad Naples om de sensoren, waaronder ook lidar, camera’s en radar, te testen en kalibreren. Later in de maand gaan de auto’s dan ook echt de weg op om data te verzamelen. De auto’s worden echter niet zomaar losgelaten op de natte wegen van Florida; er is altijd een menselijke bestuurder aan boord. Het gaat in dit geval om twee voertuigen, een Chrysler Pacificas en een Jaguar I-Pace. Het testen zal vooral plaatsvinden in en rondom Miami, een van de natste steden in de VS.

Winters

Autonoom rijden in moeilijke weersomstandigheden is een van de grootste uitdagingen voor ontwikkelaars van zelfrijdende auto’s. Tot nu toe deed Waymo dit vooral in woestijnstaat Phoenix, maar inmiddels rijden er ook testvoertuigen in de staten Michigan en Washington die bekendstaan om hun strenge winters.

Regelgeving

De weersomstandigheden zijn overigens niet de enige reden waarom Waymo in Florida wil testen want het bedrijf maakt graag gebruik van de AV-vriendelijke regelgeving in Florida. Net als talloze andere techbedrijven overigens: Ford en Argo AI zijn er al sinds begin 2018 actief en ook Starsky Robotics, dat zelfrijdende trucks ontwikkelt, voert tests uit in Florida.