Toyota sluit deal met Pony.ai voor ontwikkeling AV-technologie

Toyota gaat samen met het Chinese Pony.ai autonome rijtechniek ontwikkelen voor de Chinese markt. Volgens een verklaring van beide bedrijven is het de bedoeling een ‘veilige mobiliteitsdienst te ontwikkelen voor iedereen’.

Pony.ai test momenteel een autonome taxidienst in Guangzhou. De samenwerking met Toyota zou ertoe moeten leiden dat er ook op de openbare weg in Beijing getest kan worden. Hiertoe wordt de Lexus RX ingezet, waarbij Pony.ai de AV-technologie levert.

Meest waardevol

Afgelopen juni ontving het Chinese techbedrijf ook goedkeuring om autonome auto’s te testen in Californië, maar Toyota noch Pony.ai hebben aangekondigd met tests in de Amerikaanse staat te beginnen. Wel heeft Pony.ai een vestiging in Silicon Valley en ontving het bedrijf 300 miljoen dollar van investeerders, waarmee het naar eigen zeggen de meest waardevolle Chinese startup in autonome rijtechniek is.

Apollo

Ponu.ai is overigens niet de enige partner waar Toyota mee samenwerkt. In juli nog werd bekend dat Toyota samenwerkt met de Chinese autofabrikant Geely en techbedrijf Baidu aan een open source platform voor autonome rijtechniek. Een versie van dat project, genaamd Apollo, zal Toyota gebruiken voor de productie van de e-Palette. Dit elektrische autonome voertuig is volgend jaar al voor het eerst te zien op de Olympische Spelen in Tokyo, zij het nog zonder de nieuwe Apollo software.

Toyota sluit deal met Pony.ai voor ontwikkeling AV-technologie - Automobielmanagement.nl

Toyota sluit deal met Pony.ai voor ontwikkeling AV-technologie

Toyota gaat samen met het Chinese Pony.ai autonome rijtechniek ontwikkelen voor de Chinese markt. Volgens een verklaring van beide bedrijven is het de bedoeling een ‘veilige mobiliteitsdienst te ontwikkelen voor iedereen’.

Pony.ai test momenteel een autonome taxidienst in Guangzhou. De samenwerking met Toyota zou ertoe moeten leiden dat er ook op de openbare weg in Beijing getest kan worden. Hiertoe wordt de Lexus RX ingezet, waarbij Pony.ai de AV-technologie levert.

Meest waardevol

Afgelopen juni ontving het Chinese techbedrijf ook goedkeuring om autonome auto’s te testen in Californië, maar Toyota noch Pony.ai hebben aangekondigd met tests in de Amerikaanse staat te beginnen. Wel heeft Pony.ai een vestiging in Silicon Valley en ontving het bedrijf 300 miljoen dollar van investeerders, waarmee het naar eigen zeggen de meest waardevolle Chinese startup in autonome rijtechniek is.

Apollo

Ponu.ai is overigens niet de enige partner waar Toyota mee samenwerkt. In juli nog werd bekend dat Toyota samenwerkt met de Chinese autofabrikant Geely en techbedrijf Baidu aan een open source platform voor autonome rijtechniek. Een versie van dat project, genaamd Apollo, zal Toyota gebruiken voor de productie van de e-Palette. Dit elektrische autonome voertuig is volgend jaar al voor het eerst te zien op de Olympische Spelen in Tokyo, zij het nog zonder de nieuwe Apollo software.