Daimler brengt autonome truck naar de openbare weg

Daimler Trucks en techdochter Torc Robotics zijn begonnen met het testen van autonome trucks op enkele Amerikaanse snelwegen. Wel blijven er veiligheidshalve een technicus én chauffeur aan boord tijdens de autonome testtrajecten.

“De introductie van Niveau 4 autonome trucks is de volgende grote stap richting ons doel om betrouwbare en veilige trucks te leveren,” laat bestuurslid Martin Daum in een verklaring weten. In de transportwereld heeft autonomie in potentie een grote impact. En de gevolgen zijn niet altijd positief. Volgens een rapport van de universiteit van Berkely zouden er door de komst van autonome trucks 294.000 banen op de tocht komen te staan, vooral van chauffeurs op de lange afstand.

Niet te stuiten

Desondanks lijkt de ontwikkeling van de autonome truck niet te stuiten, en zijn grote namen als Volvo en Daimler Trucks volop bezig met de ontwikkeling ervan. Eerder dit jaar kocht Daimler daarom Torc Robotics dat de technologie levert om autonomie op Niveau 4 mogelijk moet maken. In de toekomst zouden deze trucks moeten worden ingezet op de lange afstand, voor het vervoer van goederen tussen distributiepunten in.

Daimler brengt autonome truck naar de openbare weg - Automobielmanagement.nl

Daimler brengt autonome truck naar de openbare weg

Daimler Trucks en techdochter Torc Robotics zijn begonnen met het testen van autonome trucks op enkele Amerikaanse snelwegen. Wel blijven er veiligheidshalve een technicus én chauffeur aan boord tijdens de autonome testtrajecten.

“De introductie van Niveau 4 autonome trucks is de volgende grote stap richting ons doel om betrouwbare en veilige trucks te leveren,” laat bestuurslid Martin Daum in een verklaring weten. In de transportwereld heeft autonomie in potentie een grote impact. En de gevolgen zijn niet altijd positief. Volgens een rapport van de universiteit van Berkely zouden er door de komst van autonome trucks 294.000 banen op de tocht komen te staan, vooral van chauffeurs op de lange afstand.

Niet te stuiten

Desondanks lijkt de ontwikkeling van de autonome truck niet te stuiten, en zijn grote namen als Volvo en Daimler Trucks volop bezig met de ontwikkeling ervan. Eerder dit jaar kocht Daimler daarom Torc Robotics dat de technologie levert om autonomie op Niveau 4 mogelijk moet maken. In de toekomst zouden deze trucks moeten worden ingezet op de lange afstand, voor het vervoer van goederen tussen distributiepunten in.