“De introductie van Niveau 4 autonome trucks is de volgende grote stap richting ons doel om betrouwbare en veilige trucks te leveren,” laat bestuurslid Martin Daum in een verklaring weten. In de transportwereld heeft autonomie in potentie een grote impact. En de gevolgen zijn niet altijd positief. Volgens een rapport van de universiteit van Berkely zouden er door de komst van autonome trucks 294.000 banen op de tocht komen te staan, vooral van chauffeurs op de lange afstand.

Niet te stuiten

Desondanks lijkt de ontwikkeling van de autonome truck niet te stuiten, en zijn grote namen als Volvo en Daimler Trucks volop bezig met de ontwikkeling ervan. Eerder dit jaar kocht Daimler daarom Torc Robotics dat de technologie levert om autonomie op Niveau 4 mogelijk moet maken. In de toekomst zouden deze trucks moeten worden ingezet op de lange afstand, voor het vervoer van goederen tussen distributiepunten in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding