Breda start proef met zelfrijdende deelauto

In Breda start eind 2020 een praktijkproef met de zelfrijdende, elektrische deelauto Buurauto-NOOM. Dit is de eerste praktijkproef met een zelfrijdende auto in een woonwijk in Nederland. Bewoners van de woonwijk worden deze week over de plannen met de proef geïnformeerd.

De zelfrijdende auto wordt vanaf eind oktober 2020, gedurende acht maanden in de Bredase woonwijk getest. In deze periode rijdt de auto een vaste route in de Ceresstraat. Buurauto-NOOM is een gezamenlijk initiatief vanuit de Buurauto, programma SmartwayZ.NL en de gemeente Breda.

Voordat de auto in het echt met bewoners wordt gedemonstreerd zal de techniek en het gedrag in het verkeer uitvoerig getest worden op onder andere de Automotive Campus in Helmond en de Greenvillage in Delft.

Breda start proef met zelfrijdende deelauto - Automobielmanagement.nl

Breda start proef met zelfrijdende deelauto

In Breda start eind 2020 een praktijkproef met de zelfrijdende, elektrische deelauto Buurauto-NOOM. Dit is de eerste praktijkproef met een zelfrijdende auto in een woonwijk in Nederland. Bewoners van de woonwijk worden deze week over de plannen met de proef geïnformeerd.

De zelfrijdende auto wordt vanaf eind oktober 2020, gedurende acht maanden in de Bredase woonwijk getest. In deze periode rijdt de auto een vaste route in de Ceresstraat. Buurauto-NOOM is een gezamenlijk initiatief vanuit de Buurauto, programma SmartwayZ.NL en de gemeente Breda.

Voordat de auto in het echt met bewoners wordt gedemonstreerd zal de techniek en het gedrag in het verkeer uitvoerig getest worden op onder andere de Automotive Campus in Helmond en de Greenvillage in Delft.