Het festival is volgens de organisatie een uniek evenement, ‘want voor het eerst wordt er in Nederland een festival georganiseerd specifiek gericht op autonoom vervoer’. Initiatiefnemers zijn de provincies Groningen, Drenthe en Friesland.

Experimenteerwet

Trendwatcher, spreker en gadgetfanaat Vincent Everts leidt de gesprekken over de laatste ontwikkelingen van het autonoom vervoer in (Noord) Nederland. Daarnaast zijn er talrijke primeurs en demo’s te zien en vooral te ervaren. Zo dient MWLC, ontwikkelaar van software voor autonoom vervoer, tijdens het festival de eerste aanvraag in Nederland in voor een vergunning conform de Experimenteerwet. Ook RobotTUNER uit Wageningen is aanwezig. Het bedrijf traint en beoordeelt zelfrijdende auto’s, en ontwikkelt een rijbewijs voor autonome voertuigen.

Wat is @north?

@north is het grootste living lab voor autonoom vervoer in Europa: een gebied van 11.000 km2 met bijna 2 miljoen inwoners. De provincies Groningen, Drenthe en Friesland bieden ruimte en mogelijkheden voor pilots.