Het is de grootste investering van Hyundai in nieuwe mobiliteitstechnologie tot nu toe. Een investering die bovendien komt op een moment waarop het Koreaanse merk als laatkomer worstelt om grotere rivalen in te halen als het gaat om autonome rijtechniek. Vorig jaar kondigde Hyundai een ambitieus investeringsprogramma aan om 21 miljard dollar te investeren in elektrificatie, autonoom rijden en aanverwante technologie.

Productieklaar

Het Ierse Aptiv levert 700 werknemers om het werk aan het nieuwe platform te overzien. Ook brengt Aptiv zijn eigen technologie voor zelfrijdende auto’s in. “De engineering en R&D kwaliteiten van Hyundai maken het bedrijf voor ons de ideale partner om een productieklaar autonoom platform te ontwikkelen,” laat Aptiv CEO Kevin Clark in een verklaring weten.

Robottaxi’s

Het allesomvattende doel is om een autonoom rijsysteem te ontwikkelen dat functioneert op Niveau 4 en 5. Niveau 5 is het allerhoogste niveau en geeft aan dat een auto volledig autonoom functioneert. In 2020 beginnen de eerste tests om dat doel te bereiken, in 2022 moet het platform klaar zijn voor commerciële productie. Het platform zal in eerste instantie worden geleverd aan aanbieders van geautomatiseerde taxidiensten en aan autofabrikanten. Het hoofdkantoor van de joint venture komt in Boston.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding