Tesla koopt tech startup DeepScale

Tesla heeft volgens berichten het vier jaar oude techbedrijf DeepScale overgenomen. De onderneming in Silicon Valley richt zich op computervisie en niet op lidar, dat nu nog door de meeste partijen wordt gezien als de beste manier om zelfrijdende auto’s ‘zicht’ te geven.

DeepScale ontwikkelt processors die neurale netwerken gebruiken om cameradata te interpreteren. Dit past precies in het straatje van Elon Musk die vol inzet in op camera’s en niet gelooft in lidar.

LinkedIn

Tesla heeft verder niet gereageerd op de vermeende aankoop. Het bericht over de aankoop is onder andere gebaseerd op een aankondiging op LinkedIn van DeepScale CEO Forrest Iandola. Op het social media platform bevestigt Iandola dat hij bij Tesla in dienst is gekomen als ‘senior staff machine learning scientist’. Ingewijden bij nieuwssite CNBC hebben laten weten dat het niet alleen om deze aanstelling gaat, maar dat Tesla het bedrijf in feite heeft overgenomen.

AI

De filosofie van DeepScale over autonomie past in het beeld dat Elon Musk al jaren schetst van zijn autonome auto’s. In plaats van op lidar te vertrouwen gelooft Musk heilig in een combinatie van camera’s, radar en ultrasone sensoren. De rekenkracht achter het systeem komt van een nieuwe AI-chip die Tesla zelf heeft ontwikkeld. De chip gebruikt een minimale hoeveelheid stroom en kan een gigantische hoeveelheid data verwerken afkomstig van de hardware.

Machine learning

In de tussentijd werkt Tesla ook aan een neuraal netwerk dat volgens het bedrijf autonomie tot leven moet wekken, wat in feite de link is met DeepScale. Dit neurale netwerk haalt videobeelden en foto’s binnen van Tesla’s in de echte wereld, interpreteert het materiaal en leert via machine learning om het wegennet en verkeerssituaties efficiënter en nauwkeuriger in te schatten. Dit levert uiteindelijk een systeem op dat volgens Tesla’s AI-baas Andrej Karpathy superieur is ten opzichte van lidar.

Tesla koopt tech startup DeepScale - Automobielmanagement.nl

Tesla koopt tech startup DeepScale

Tesla heeft volgens berichten het vier jaar oude techbedrijf DeepScale overgenomen. De onderneming in Silicon Valley richt zich op computervisie en niet op lidar, dat nu nog door de meeste partijen wordt gezien als de beste manier om zelfrijdende auto’s ‘zicht’ te geven.

DeepScale ontwikkelt processors die neurale netwerken gebruiken om cameradata te interpreteren. Dit past precies in het straatje van Elon Musk die vol inzet in op camera’s en niet gelooft in lidar.

LinkedIn

Tesla heeft verder niet gereageerd op de vermeende aankoop. Het bericht over de aankoop is onder andere gebaseerd op een aankondiging op LinkedIn van DeepScale CEO Forrest Iandola. Op het social media platform bevestigt Iandola dat hij bij Tesla in dienst is gekomen als ‘senior staff machine learning scientist’. Ingewijden bij nieuwssite CNBC hebben laten weten dat het niet alleen om deze aanstelling gaat, maar dat Tesla het bedrijf in feite heeft overgenomen.

AI

De filosofie van DeepScale over autonomie past in het beeld dat Elon Musk al jaren schetst van zijn autonome auto’s. In plaats van op lidar te vertrouwen gelooft Musk heilig in een combinatie van camera’s, radar en ultrasone sensoren. De rekenkracht achter het systeem komt van een nieuwe AI-chip die Tesla zelf heeft ontwikkeld. De chip gebruikt een minimale hoeveelheid stroom en kan een gigantische hoeveelheid data verwerken afkomstig van de hardware.

Machine learning

In de tussentijd werkt Tesla ook aan een neuraal netwerk dat volgens het bedrijf autonomie tot leven moet wekken, wat in feite de link is met DeepScale. Dit neurale netwerk haalt videobeelden en foto’s binnen van Tesla’s in de echte wereld, interpreteert het materiaal en leert via machine learning om het wegennet en verkeerssituaties efficiënter en nauwkeuriger in te schatten. Dit levert uiteindelijk een systeem op dat volgens Tesla’s AI-baas Andrej Karpathy superieur is ten opzichte van lidar.