De eerste taak van het AVCC is om een set aanbevelingen te bepalen voor een systeemarchitectuur en computerplatform dat de eisen die worden gesteld aan een autonoom systeem verenigt met de hardware van een specifiek voertuig. Deze aanbevelingen zullen vooral worden bepaald voor de doorontwikkeling van de huidige prototypesystemen en om er zeker van te zijn dat de technologie van de verschillende aanbieders naadloos samenwerkt.

Samenwerking

“De toekomst van onze mobiliteit en de veilige, schaalbare inzet van ADAS naar volledig autonome voertuigen voor massaproductie vereist een nog niet eerder geziene samenwerking in de industrie,” zei Dipti Vachani, senior vice president van Arm tijdens de presentatie van het AVCC. “Het AVCC brengt toonaangevende bedrijven samen die verenigd de complexe technologische uitdagingen aangaan om gas te geven op de ontwikkeling op weg naar een werkelijk autonome toekomst.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding