TÜV Süd heeft zowel de auto zelf als het functionele veiligheidsconcept goedgekeurd. Mobileye is daarmee één van de eerste niet-autobedrijven die autonome voertuigen in Duitsland op de openbare weg mag testen. Dat gebeurt dan wel steeds met een veiligheidsoperator aan boord. De Duitse testritten beginnen in München maar Mobileye wil dat snel uitbreiden naar andere delen van Duitsland.

Vertrouwen

“Mobileye wil de wereld graag haar best-in-class autonome voertuigtechnologie en de veiligheidsoplossingen laten zien op een moment dat veilig, betaalbaar autonoom rijden steeds meer realiteit worden. Deze vergunning biedt ons de kans om nog meer vertrouwen in autonoom rijden te wekken bij toekomstige automobilisten, de autofabrikanten in de wereld en internationale transportorganisaties. We danken TÜV Süd voor hun samenwerking,’’ zegt Johann Jungwirth, vice-president Mobility-as-a-Service (MaaS) bij Mobileye.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding