FCA en Waymo gaan zelfrijdende bestelauto ontwikkelen

FCA heeft een exclusieve deal gesloten met Waymo (van Google-moeder Alphabet) om samen te werken aan zelfrijdende technologie. Het doel van de samenwerking is om uiteindelijk autonome bestelauto’s te bouwen.De bedrijven bevestigen tegelijkertijd dat de deal betrekking heeft op het hele productaanbod van FCA.

De overeenkomst is een uitbreiding van een bestaande samenwerking die vier jaar geleden werd aangegaan en waarbinnen Chrysler Pacifica’s werden omgebouwd tot zelfrijdende taxi’s in Arizona.

De twee bedrijven richten zich nu in eerste instantie op de integratie van de technologie van Waymo in de Ram ProMaster, die hier wordt verkocht als Fiat Ducato. Volgens topman Mike Manley van Fiat Chrysler wordt het partnerschap de eerste die zelfrijdende auto’s in de echte wereld op de openbare weg laat rijden. De deal van FCA en Waymo duurt vier jaar.

Google begon in 2009 met de ontwikkeling van technologie op het gebied van zelfrijdende auto’s. Eind 2016 zette het die inspanning voort binnen een apart bedrijf dat de naam Waymo kreeg.

FCA en Waymo gaan zelfrijdende bestelauto ontwikkelen - Automobielmanagement.nl

FCA en Waymo gaan zelfrijdende bestelauto ontwikkelen

FCA heeft een exclusieve deal gesloten met Waymo (van Google-moeder Alphabet) om samen te werken aan zelfrijdende technologie. Het doel van de samenwerking is om uiteindelijk autonome bestelauto’s te bouwen.De bedrijven bevestigen tegelijkertijd dat de deal betrekking heeft op het hele productaanbod van FCA.

De overeenkomst is een uitbreiding van een bestaande samenwerking die vier jaar geleden werd aangegaan en waarbinnen Chrysler Pacifica’s werden omgebouwd tot zelfrijdende taxi’s in Arizona.

De twee bedrijven richten zich nu in eerste instantie op de integratie van de technologie van Waymo in de Ram ProMaster, die hier wordt verkocht als Fiat Ducato. Volgens topman Mike Manley van Fiat Chrysler wordt het partnerschap de eerste die zelfrijdende auto’s in de echte wereld op de openbare weg laat rijden. De deal van FCA en Waymo duurt vier jaar.

Google begon in 2009 met de ontwikkeling van technologie op het gebied van zelfrijdende auto’s. Eind 2016 zette het die inspanning voort binnen een apart bedrijf dat de naam Waymo kreeg.