Ford breidt samenwerking met Mobileye uit

Ford gaat nieuwe modellen voorzien van de EyeQ-computerchips en -software van techbedrijf Mobileye. Dit is ter ondersteuning van de ontwikkeling van Ford’s Co-Pilot360 waaronder verschillende ADAS-functies worden gegroepeerd.

Ford werk al langer samen met Mobileye bij de ontwikkeling van autonome rijfuncties. De nieuwe technologie van Mobileye wordt gebruikt om te helpen vaststellen wat de voorruitcamera ziet, zoals wegmarkeringen, verkeersborden, voetgangers en voertuigen. De technologie ondersteunt functies zoals lane keeping, adaptive cruise control en Active Drive Assist: het intelligente systeem voor handsfree rijden waarmee de nieuwe Mustang Mach-E zal worden uitgerust.

Hele levensduur

Het is de eerste keer dat Ford kiest voor de technologie van Mobileye voor de gehele levensduur van zijn nieuwe generatie voertuigen. In nieuwe Fords worden EyeQ3 en EyeQ4 van Mobileye toegepast voor ADAS-systemen op Niveau 1 en Niveau 2 van autonomie. De EyeQ-familie kan complexe en intensieve beeldverwerking uitvoeren. EyeQ4 bouwt daarop voort

Roadbook

Ford is ook bezig met het evalueren van het gebruik van Roadbook in zijn voertuigen. Roadbook maakt gebruik van geanonimiseerde gegevens van voertuigcamera’s om een gedetailleerde kaart te maken die kan worden gebruikt door bestuurdersassistentiesystemen, waaronder handsfree rijfuncties zoals Active Drive Assist.

Ford breidt samenwerking met Mobileye uit - Automobielmanagement.nl

Ford breidt samenwerking met Mobileye uit

Ford gaat nieuwe modellen voorzien van de EyeQ-computerchips en -software van techbedrijf Mobileye. Dit is ter ondersteuning van de ontwikkeling van Ford’s Co-Pilot360 waaronder verschillende ADAS-functies worden gegroepeerd.

Ford werk al langer samen met Mobileye bij de ontwikkeling van autonome rijfuncties. De nieuwe technologie van Mobileye wordt gebruikt om te helpen vaststellen wat de voorruitcamera ziet, zoals wegmarkeringen, verkeersborden, voetgangers en voertuigen. De technologie ondersteunt functies zoals lane keeping, adaptive cruise control en Active Drive Assist: het intelligente systeem voor handsfree rijden waarmee de nieuwe Mustang Mach-E zal worden uitgerust.

Hele levensduur

Het is de eerste keer dat Ford kiest voor de technologie van Mobileye voor de gehele levensduur van zijn nieuwe generatie voertuigen. In nieuwe Fords worden EyeQ3 en EyeQ4 van Mobileye toegepast voor ADAS-systemen op Niveau 1 en Niveau 2 van autonomie. De EyeQ-familie kan complexe en intensieve beeldverwerking uitvoeren. EyeQ4 bouwt daarop voort

Roadbook

Ford is ook bezig met het evalueren van het gebruik van Roadbook in zijn voertuigen. Roadbook maakt gebruik van geanonimiseerde gegevens van voertuigcamera’s om een gedetailleerde kaart te maken die kan worden gebruikt door bestuurdersassistentiesystemen, waaronder handsfree rijfuncties zoals Active Drive Assist.