Uber investeert daarnaast ook 400 miljoen dollar in Aurora en krijgt een belang van 26 procent. Op termijn wil Uber de zelfrijtechnologie van Aurora, waar ook online winkelgigant Amazon in zit, via haar eigen app beschikbaar stellen. Uber heeft zich vijf jaar lang met autonoom rijden beziggehouden. Daarbij werkt het taxibedrijf al geruime tijd samen met Volvo.

Rechtszaken

De afgelopen jaren raakte Uber verwikkeld in enkele langdurige en kostbare rechtszaken na de overname van Otto, een start-up van Anthony Levandowski die vroeger bij Google en zusterbedrijf Waymo aan autonome auto’s werkte en bij zijn vertrek allerlei bedrijfsgeheimen had meegenomen. Levandowski kreeg uiteindelijk 18 maanden gevangenisstraf. Ook een dodelijk ongeluk met een autonoom rijdende Volvo van Uber in de Verenigde Staten zorgde voor de nodige vertraging in de plannen.