Zelfrijdend Toyota-busje rijdt atleet aan op Paralympics

Toyota laat voorlopig geen autonome busjes meer rijden om atleten en anderen te vervoeren tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. De dienst is stopgezet nadat één van die busjes een Japanse judoka had aangereden. De slechtziende atleet werd licht gewond maar kon door het ongeval niet deelnemen aan de wedstrijden in zijn gewichtsklasse.

Toyota is officieel transportpartner van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio. In dat kader laat het in het atletendorp een shuttleservice rijden met voertuigjes zonder bestuurder. Vorige week reed één van die busjes bij het wegrijden de Japanse atleet aan op een oversteekplaats. CEO Akio Toyoda heeft persoonlijk zijn excuus aangeboden en stelde daarbij ‘dat we te veel vertrouwen in de zelfrijdende bus hebben gehad.’

Spijt

De topman ging ook zelf ter plaatse kennis nemen van de situatie en heeft video opnames van het incident bekeken. “Het spijt ons verschrikkelijk dat veel mensen bezorgd zijn geraakt door dit ongeval. Een voertuig is sterker dan een persoon. Het laat zien dat autonome voertuigen nog niet realistisch zijn voor de normale weg. We gaan door met een diepgaand onderzoek naar de oorzaak van dit incident en werken daarbij nauw samen met het Tokio Olympisch Comité.’’

Lees ook:
Toyota op afstand grootste autoverkoper ter wereld

Zelfrijdend Toyota-busje rijdt atleet aan op Paralympics - Automobielmanagement.nl

Zelfrijdend Toyota-busje rijdt atleet aan op Paralympics

Toyota laat voorlopig geen autonome busjes meer rijden om atleten en anderen te vervoeren tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. De dienst is stopgezet nadat één van die busjes een Japanse judoka had aangereden. De slechtziende atleet werd licht gewond maar kon door het ongeval niet deelnemen aan de wedstrijden in zijn gewichtsklasse.

Toyota is officieel transportpartner van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio. In dat kader laat het in het atletendorp een shuttleservice rijden met voertuigjes zonder bestuurder. Vorige week reed één van die busjes bij het wegrijden de Japanse atleet aan op een oversteekplaats. CEO Akio Toyoda heeft persoonlijk zijn excuus aangeboden en stelde daarbij ‘dat we te veel vertrouwen in de zelfrijdende bus hebben gehad.’

Spijt

De topman ging ook zelf ter plaatse kennis nemen van de situatie en heeft video opnames van het incident bekeken. “Het spijt ons verschrikkelijk dat veel mensen bezorgd zijn geraakt door dit ongeval. Een voertuig is sterker dan een persoon. Het laat zien dat autonome voertuigen nog niet realistisch zijn voor de normale weg. We gaan door met een diepgaand onderzoek naar de oorzaak van dit incident en werken daarbij nauw samen met het Tokio Olympisch Comité.’’

Lees ook:
Toyota op afstand grootste autoverkoper ter wereld