Apple zou haar eigen auto op de weg willen hebben in 2025. Dat is dan negen jaar nadat het licht op groen werd gezet voor wat intern wordt aangeduid als Project Titan. Het zou daarbij gaan om een auto die autonoom kan rijden onder alle omstandigheden, de zogenaamde Level 5 autonomie. Apple zou dan ook overwegen om het voertuig zonder stuur of pedalen uit te voeren maar heeft daar naar verluidt nog geen eindbeslissing over genomen. Het ontwerp zou wat weg hebben van de voertuigjes die de Amerikaanse startup Canoo ergens volgend jaar op de weg wil brengen.

Bouwen

Wie die Apple-auto daadwerkelijk moet gaan bouwen, is nog verre van duidelijk. Apple sloot eerder een losse overeenkomst met Hyundai maar dat is gestrand omdat de Zuid-Koreanen geen auto’s onder andere merken willen bouwen. “Hoe dan ook, Apple heeft nog heel wat terrein te heroveren op Tesla of Waymo die al jaren testen uitvoeren met onder verschillende omstandigheden autonoom rijdende auto’s,’’ aldus de Amerikaanse vakpers.

Lees ook:
Onderzoek bij Hyundai na ‘vals’ Apple-bericht